Носівська СЮТ 1972-2020Четвер, 28.03.2024, 23:08

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Організація гуртків у сільській місцевості - Форум | Реєстрація | Вхід

Для участі у форумі оберіть бажаний форум, увійдіть до нього. Натисніть на назву теми. Для додавання свого повідомлення - натисніть кнопку "Відповісти" (RDD REPLY). Якщо бажаєте створити свою тему на нашому форумі - тисніть на кнопку "Нова тема" (NEW TOPIC) та напишіть своє повідомлення. Зверніть увагу, що участь у форумі можуть брати тільки користувачі, які зареєструвались на сайті, або у системі uCoz..

[ Нові повідомлення · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форуми позашкільників » Форум керівників позашкільних закладів » Організація гуртків у сільській місцевості (Є чималі проблеми, про які, схоже, не дуже подумали)
Організація гуртків у сільській місцевості
VasilVasДата: Четвер, 12.09.2013, 00:05 | Повідомлення # 1
Керівник проекту
Група: Администраторы
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
Опустимо джерела вимог щодо збільшення відсотка охоплення заняттями у творчих об’єднаннях сільських дітей. Все зрозуміло і ніхто нічого не заперечує. Однак на шляху практичної реалізації цього завдання виникають проблеми, про які ініціатори задуму навряд чи й здогадувались.

  Проблема перша. Базова сільська школа. Уроки закінчились і дітей із інших сіл чекає автобус. Як частина з тих, що записались до гуртків, можуть реалізувати своє право, коли інша частина дітей хочуть їхати додому? А в автобусі пального, дай Боже, щоб на одну поїздку вистачило…

  Проблема друга. У базовій школі 50 дітей. З них 25 «привізних», а 25 – «домашніх». Після уроків 25 дітей їдуть до своїх сіл. У цьому разі у такій школі можна створити тільки один гурток, бо на два дітей не вистачає. Таким чином у школі з контингентом 50 дітей реально можна залучити 15-20 дітей віком від першого до останнього класу, разом дівчаток і хлопчиків, до однопрофільного гуртка, що саме по собі вже нонсенс. І навіть у  такому «конгломератному» випадку процент охоплення дітей складе 30-40 відсотків, а не 70, як було би потрібно.

  Проблема третя. Випливає з перших двох. Як «привізні» діти можуть реалізувати своє бажання і право на відвідування гуртків?

  Проблема четверта. В Україні ще багато шкіл у яких контингент учнів складає менш, ніж 15. Як у цьому випадку залучати їх до гурткової роботи? Адже навіть якщо зібрати їх усіх від першого до останнього класу, разом хлопчиків і дівчаток, то їх все рівно буде замало для створення гуртка?

  Проблема п’ята. Якщо по селу, з вище викладених причин, процент охоплення дітей у позашкільні об’єднаннях не може перевищити 30-40, а по району має бути 70, то потрібно у райцентрі і більших школах охопити цими об’єднаннями всі 100 відсотків?
 
galanyaДата: Вівторок, 08.10.2013, 10:42 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 7
Репутація: 0
Статус: Offline
Шановний колего! Підписуюcь під кожним Вашим абзацом! Програма "Шкільний автобус" ставить жирний хрест на позашкіллі в сільській місцевості!
 
Форум » Форуми позашкільників » Форум керівників позашкільних закладів » Організація гуртків у сільській місцевості (Є чималі проблеми, про які, схоже, не дуже подумали)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


При використанні інформації з сайту "Носівська СЮТ" посилання на адресу //nosivka-syut.at.ua є обов`язковим © 2024
Copyright VasilVas (В.В. Кияниця) © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz